Al Sharisa
 

2013 - Co nového s našimi zvířátky

Tak se nám za tu dobu, co jsme flákali zapisování novinek, které se u nás dějí trochu obměnilo stádečko, lidské i koňské.:) Tak pojďme začít tímto a pak postupně doplníme další události a zážitky, které jsme zažili s našima zvířátkama, nejen koníčkama.:)

Beru si na pomoc „Registr koní v hospodářství“, ať to mám chronologicky a jdu nato.

Koncem dubna jsme přivezli krávu Blaženu, která nám po druhé inseminaci zabřezla a koncem března 2014 bude telátko.:)

Na konci dubna se odstěhovala Hanka se svýma třema koníčkama Klárkou, Pepou a Synthé.

Jako loni byl u nás i letos na prázdniny Štefan, který v pohodě zapadl do stádečka a užíval si hubnoucí měsíc s kamarády.:)

O prázdninách se odstěhovaly Sylva s Elle a přesto, že nejsou daleko, se s nimi už moc nevídáme.

27.7. se Sharisce narodil hříboš Eques bin Al Sharisa. Matka vše sama krásně zvládla a nás jen jedno letní odpoledne čekalo velké překvapení.:) Teď už je hříbošovi půl roku a už je to malej puberťák.

Na začátku srpna přišel na „výchovný“ pobyt roční puberťák Hromík. A s ním další kamarádky do party Míša s Klárkou a Adélkou.:) Hromík se u nás vykastroval a před nedávnem se vrátil do svého rodného doma. V létě ho čeká s náma obsedání.

V listopadu přibyla mini ponďa Dianka a tudíž i další kamarádky Renča a Zuzanka. Jak napsala Renča „Dianka u nás o několik let omládla“ a vypadá moc spokojeně, z čehož máme velkou radost.

A před necelým měsícem se naše koňské stádečko rozrostlo o 2 další kluky Karsena a Rainiho. A nám přibyli další kamarádi do party Vlastík, Verunka a Davídek.:)

Takže aktuální stav velkých zvířátek je „nesportovní oddělení“ kde je Shariska, Hříboš, Dianka a Blažena.

A „sportovní oddělení“ kde jsou Dean, Tahir, Pepa, Naomi, Janek, Karsen a Rainy.

Co se ostatních zvířátek týká, tak se nám vystřídalo několik kočiček a teď to vypadá, že se stav ustálil na třech, jména moc nemají.;)

Králici se taky trochu obměnili, ne však rozmnožili!

Slepičky skončily některé v polívce některé jako večeře pro lišku a na jaře budou nové.

Z nových zvířátek jsou na jaře v plánu ovečky, kačeny, možná prasátko a nedejbože moráci. A kdo ví, co ještě koho napadne…:D





Webdesign by Petr Hladiš alias Sokol(ík)