Al Sharisa
 

28. února 2009 - Seminář přirozené komunikace s Fredem Bednářem

Fred s Leknínem
(Počet fotek: 3)

Příjemný víkend jsme strávili všichni čtyři ( Sokolík s Al Sharisou a Borůvka s Leknínem) v Lesním penzionu Podmitrov s dalšími více či méně zkušenými koňáky na kurzu přirozené komunikace s Fredem a Jitkou Bednářovými.

Mimo počátečních drobných potíží s převedením koní přes polozamrzlou řeku, které nám pomohla vyřešit Jíťa, nás už čekaly celý víkend jen samé příjemné zkušenosti. Zatímco večer se hrálo na kytaru a popíjela medovina, přes den se nás snad úspěšně snažil Fred posunout s našimi koníky zase o kus dál.

Protože kurz byl koncipován individuálně, dělali všichni téměř podobné věci a pouze se požadovala jiná úroveň přesnosti podle zkušeností koní i koňáků. Probrali jsme letem světem základy jak ze země, tak ze hřbetu. Seminář se zaměřoval na inividuální potřeby jednotlivých dvojic a tak jsme se například dozvěděli, jak začít připravovat koníka na to, aby si mohl jednou na povel lehat, procvičili jsme nacválání koně z místa a to jak ze země, tak ze hřbetu a Brusinka třeba pracovala naopak na práci na dvou otěžích.

Z kurzu jsem si odnesl především to, proč jsem přijel - tedy příjemně strávený víkend se svým koněm partou fajn lidí. Mimo to jsem si odnesl spoustu cenných informací a podnětů, co a jak můžu s koněm dělat, aby nás to oba bavilo víc. Rozhodně to stálo za to čachtání se v rozmočeném sněhu.

Kompletní fotky jsou k dispozici ve fotoarchivu na Sokolíkovi.





Webdesign by Petr Hladiš alias Sokol(ík)