Al Sharisa
 

25. července 2007 - Obsedání Sharisy

Ve Zbraslavi na dvoře
(Počet fotek: 1)

Po dvou měsících, kdy jsem vytrvale chodil s Shariskou na procházky na vodítku nebo často jen tak na volno jsem se rozhodl, že bych ji mohl zkusit obsednout.

Nasedlanou a naužděnou jsem ji vzal na vazáku na obvyklou procházku. Trošku jí štvalo, že jí to železo zavazí v ožírání všeho zeleného, co bylo po cestě v dosahu, ale šla statečně a oddaně svému osudu. Nasedl jsem na ní po chvilce na polní cestě. Vypadalo to, že s tím nemá potíž a po chvíli jsme zkusili i trošku zaklusat. Mě nadšení z toho, jak jí to parádně jde, otupily moje smysly pro opatrnost a netrvalo dlouho a válel jsem se v poli. Shariska naštěstí nikam neutekla, ale počkala způsobně u mě, až vstanu a budeme pokračovat.

Dál jsme šli asi dvacet minut jen tak na vazáku na procházku. Pak jsem nasedl znovu. Nebyla ochotna jít se mnou na zádech dál ve směru a tak, abych jí nepůsobil hned na začátku nepříjemný zážitek vynucováním si svého, jsme se otočili směrem k domovu a šli zpět. Docela zvládala reagovat na drobné vedení (pokud ale udržovalo směr ke stájím) a bez problémů zvládala střídat krok, pomalý (a o to báječnější) klus i zastavování. Měla tendence se pouštět i do cválání, ale nechtěl jsem ji uhnat hned první den, takže jsme pěkně v klidu společně přijeli zase zpátky do stájí.

Byl to báječný zážitek.





Webdesign by Petr Hladiš alias Sokol(ík)